Salen asiakkaat näkivät maanantaina pinkin norsun kaupan pihassa. Norsu meni seinän läpi ja nukahti, mutta söi unissaan kaikki ruuat. Asiakkaat olivat ihmeissään. Eläintarhan hoitaja haki norsun pois.

Kaikki tietävät että kanit ovat kivoja ja söpöjä mutta 10.3 tapahtui poikkeus kun kani raateli espoolaisen miehen. Mies oli pesemässä autoaan kun kani hyökkäsi hänen kimppuun pusikosta. Kani saatiin kiinni 11.3 Heinolassa.

Villihevonen on mustangi. Mustangi on ollut juuri aitauksessa tallin omistaja tuli ulos ja katsomaan mustangia. Mustangia ei ollut missään. Tämä tapahtui alunperin Venäjällä. Mustangi oli laukannut monta kilometriä ja tullut suomeen. Mutta kummiskin varokaa jos näette ja soittakaa poliisille!!!

Kevätaurinko lämmittää Pohjolaa. Kukat kukkivat ja linnut laulavat. Kevät tekee tuloaan. Ja niin myös kevättulvat. Lumi sulaa, joten varautukaa kevättulvaan. Varatkaa tarpeeksi ruokaa ja polttopuita, sekä kissanruokaa kissalle ja lukkiutukaa mökkeihinne. Älkää poistuko ennen tulvan loppua!!!

Helsingin edustalla ui lauantaina (28.2) delfiini. Eläinlääkärit tulivat paikalle ja veivät delfiinin hoitoon. Delfiini oli uinut Etelä-Amerikasta asti Suomeen, mutta tutkijat eivät tiedä miksi. Delfiini vaikutti terveeltä ja se päästettiin takaisin kotiinsa.

Eilen suomessa nähtiin, että yksi gepardi juoksi noin 1000 Km/h. Suomessa ei ole ennen nähty gepardia. Myöskään gepardin ei ole nähty juoksevan 1000 Km/h. Normaalisti gepardit juoksevat noin 90 Km/h tunnissa. Ne eivät voi juosta 1000 Km/h. Gepardit ovat maailman nopeimpia maanisäkkäitä. Yksi mies näki tämän gepardin ja kuvasi sen ja lähetti kuvan facebookiin. Tämän gepardin nähtiin menevän Helsingistä kohti Lappia. Yksi mies ratsasti sillä. Gepardi tuhosi noin kymmeniä mökkejä. Gepardi taklasi yhden ihmisen. Luonnontiede mukaan Gepardi on syntynyt 10 vuotta sitten.

- Tämä on vasta maailman nopein eläin.

Patonki sai huomiota kun halusikin sitä. Mutta yhdessä vaiheessa koira tuli ja söi patongin. Mutta kun koira oli kotona saatiin tiedolle että koira oksensi patongin kokonaisena ja ehjänä. Seuraavana päivänä patonki vietiin takaisin samalle paikalle että se saa huomiota ja kaikki pysähtyvät ihailemaan patonkia.

Pitkä pimeä talvi on takana ja tuo kauan kaivattu aurinko on näkynyt tällä viikolla enemmän kun kuluvana 2 kk.

Miten meidän pimeässä vaeltaneen kansan nyt käy :) ??

Yhdysvaltojen Alaskan luonnonsuojelu sai raportin jääkarhusta, joka kiemurteli ohuella jäällä ja ulisi samalla innossaan. Sivullisten mukaan jääkarhu käyttäytyi sekopäisesti ja poistui puolitunnin sitten turvallisesti ohuesta jäästä ja ihan kuin ei mitään erikoista olisi tapahtunut. Luonnonsuojelun tutkijat löysivät lähistöltä ydinpommien aiheuttamat kuopat ja epäilevät, että jääkarhu greiseili pommeilla ja meni sekopäisenä kieriskelemään jäälle.

Heidän mukaan jääkarhu sai ydinpommeja posteljooni hanhelta, jonka tarkoituksena oli antaa jääkarhulle pentuja, mutta antoikin pentujen sijaan ydinpommeja. ’’Olipas kummallinen tapaus mutta hyvä, että jääkarhu sentään taas on normaalissa kunnossa’’ kommentoi luonnonsuojelu päällikkö.

Jäniksille ja kaneille maistuvat esimerkiksi hedelmät, herkut vadelmat, puun oksat sekä pensasmustikat.

Jänisten ja kanien aiheuttavat vahingot lisääntyvät kesää ja talvi aikoihin. Paksun lumen vuoksi ravinnon hankinta vaikenee luonnossa, sekä kissat siirtyvät ruokailemaan sinne mistä löytävät roskaruokaa, kuten asuvien lähettyvillä puutarhoissa, viljelyksillä ja roskiksista.